İSTANBUL / ESENYURT - ESENYURT ZÜBEYDE HANIM ORTAOKULU

Robot Kulübü

May

Bakırköy 3. Robotik ve Kodlama Festivaline Katıldık. Robotik festivali kapsamında düzenlenen Hackidhon turnuvasında, öğrencilerimiz, robotik ve kodlama bilgilerini kullanarak bir oyun tasarladılar. Okulumuz, Bakırköy ilçesi dışından katılan tek okul olarak 1. oldu. Yarışma sonunda öğrencilerimiz birincilik ödüllerini aldılar.

Nis

Bu yıl ikincisi düzenlenen Siber Güvenlik yarışmasına katıldık. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada öğrencilerimiz büyük başarı gösterdi. Bu yıl kurulan Siber Güvenlik takımımız ilk deneyiminden başarıyla çıktı.

Ara

11 - 12 - 13 Nisan tarihinde düzenlenecek olan İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Yarışmalarına katılacak olan öğrencilerimiz yarışmaya hazırlanmaya başladı. Minikler katagorisi, çizgi izleyen robot yarışmasına katılacak olan öğrencilerimiz, çizgi izleyen robotun nasıl kodlandığını öğrendiler.

Kas

Bilişim Teknolojileri kursunda Scratch ile kodlama öğrenen öğrenciler birbirinden güzel etkinlikler yapıyorlar. Bu etkinlikte oyun hamurlarını hayvan şeklinde tasarlayan öğrenciler, yazdıkları uygulama ile ilgili hayvana dokununca o hayvanın İngilizce isminin ekrana gelmesini sağladılar.

Ekm

Kodlama haftası okulumuzda etkinliklerle kutlandı. Öğrenciler yaptıkları çalışmaları tanıttılar.